Νέα εκδηλώσεις
2019 Θερινό Σχολείο ‘Experience and Practice of Infrastructure Investment and Management in the Belt & Road Countries’
Θερινό σχολείο για Κινέζους και Έλληνες φοιτητές με τίτλο «Εμπειρία και πρακτική επένδυσης και διαχείρισης υποδομών στις χώρες της ζώνης και του δρόμου». Στο θερινό σχολείο συμμετείχαν περίπου 30 φοιτητές από τα πανεπιστήμια του Central University of Finance and Economics και του Hong Kong Polytechnic University. Το θερινό σχολείο πραγματεύτηκε σε βάθος έρευνα για τη βελτίωση της περιφερειακής ολοκλήρωσης, την αύξηση του εμπορίου και την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης. Οι μαθητές απέκτησαν τεράστια έκθεση στον κλάδο λόγω της τακτικής αλληλεπίδρασής τους με αξιόλογους εμπειρογνώμονες του κλάδου και παρακολουθώντας το ετήσιο συνέδριο Changing Cities στα Χανιά, Ελλάδα, σχετικά με την ανάπτυξη και διαχείριση υποδομών.
2023 Θερινό Σχολείο “Chinese Bridge Summer Camp”
Από τις 25 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου του 2023 πραγματοποιήθηκε στην Κίνα το Θερινό σχολείο με τίτλο “2023 Chinese Bridge Summer Camp”. Το Θερινό Σχολείο χρηματοδοτήθηκε από το Κέντρο Ανταλλαγών και Συνεργασίας Ξένων Γλωσσών του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας, σε συνεργασία με το Κεντρικό Πανεπιστήμιο Οικονομικών του Πεκίνου (Central University of Finance and Economics – CUFE), το οποίο και φιλοξένησε τους σπουδαστές που συμμετείχαν, και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που ανέλαβε την όλη διοργάνωση. Στο Θερινό σχολείο συμμετείχαν Έλληνες σπουδαστές του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πολυτεχνείου Κρήτης με συνοδό την καθηγήτρια της Κινεζικής γλώσσας του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεωργία Μιλπάνη.
Στις 27 Ιουλίου, οι Έλληνες φοιτητές συμμετείχαν στην εκδήλωση με θέμα “Η αμοιβαία εκτίμηση των πολιτισμών Ελλάδας-Κίνας,” η οποία διοργανώθηκε από κοινού από τον Κινεζικό Λαϊκό Σύνδεσμο Φιλίας με Ξένες Χώρες, το Κέντρο Ανταλλαγής και Συνεργασίας Ξένων Γλωσσών Κίνας και το Κέντρο Αμοιβαίας Εκτίμησης Πολιτισμού Κίνας-Ελλάδας, με τους Έλληνες φοιτητές να παρουσιάζουν παραστάσεις και δρώμενα στην Κινεζική γλώσσα.
Κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πληθώρα μαθημάτων Κινεζικής γλώσσας και να γνωρίσουν την κινεζική κουλτούρα μέσω δραστηριοτήτων όπως καλλιγραφία, χαρτοκοπτική, ζωγραφική, όπερας του Πεκίνου, ένδυση με φορέματα από διαφορετικές δυναστείες, κινεζικά τραγούδια και χορούς.
Τέλος, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Πεκίνο, κ. Ευγένιο Καλπύρη, μετά από πρόσκληση που έλαβαν, και είχαν μια εποικοδομητική και ευχάριστη συζήτηση μαζί του.
Εκ μέρους των Ελλήνων καθηγητών και φοιτητών, η καθηγήτρια και συνοδός Γεωργία Μιλπάνη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς το Πανεπιστήμιο Οικονομικών του Πεκίνο (CUFE), το Κέντρο Ανταλλαγών και Συνεργασίας Ξένων Γλωσσών της Κίνας και το Κέντρο Αμοιβαίας Εκτίμησης Πολιτισμού Κίνας-Ελλάδας και το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη διοργάνωση του θερινού σχολείου.