Τοποθεσία και Υποδομή

To Ινστιτούτο Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει την έδρα του στο Βόλο και συγκεκριμένα στο μέγαρο Τσικρίκη. 

Το μέγαρο Τσικρίκη είναι διατηρητέο μνημείο χαρακτηρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως έργο τέχνης, που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία. Είναι έργο του Αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά (1863-1937) και παρουσιαζει αρχιτεκτονικό και μορφολογικό ενδιαφέρον ως αξιόλογο δείγμα της εκλεκιστικής αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου. Το κτίριο σχεδιάστηκε ως κατοικία του δημάρχου Α. Γκλαβάνη και το 1955 αγοράστηκε από τον οφθαλμίατρο Τσικρίκη και χρησιμοποιήθηκε ως οφθαλμολογική κλινική και κατοικία της οικογένειας του. Στο ισόγειο του κτιρίου στεγάστηκε το Γαλλικό προξενείο. 

To Ινστιτούτο Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο αποτελείται από 3 διδακτικές αίθουσες, μια αίθουσα εκδηλώσεων, δύο αίθουσες συνελεύσεων και τα 3 γραφεία καθηγητών. Διαθέτει επίσης μία πλήρως εξοπλισμένη δανειστική βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο. 

Στο μέλλον σχεδιάζεται η δημιουργία παραρτήματος του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις υπόλοιπες πόλεις που εδρεύουν σχολές και τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

elGreek
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και ζητά τα προσωπικά σας δεδομένα για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.