Οργάνωση και Διοίκηση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Πρύτανης, Central University of Finance and Economics

Καθηγητής Ma Haitao

Ο Καθ. Ma Haitao είναι Πρύτανης του Central University of Finance and Economics. Είναι κάτοχος Ph.D. πτυχίο στα Οικονομικά, Καθηγητής Οικονομικής Σχολής. Επιλεγμένο μέλος του Εθνικού Προγράμματος Ταλέντου Υψηλού Επιπέδου, μέλος του Προγράμματος Ταλέντου του New Century Baiqianwan. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη Δημοσιονομική και Φορολογική Θεωρία και Πολιτική, στη Δημοσιονομική και Φορολογική Διαχείριση. Υπηρετεί επίσης ως Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Δημοσίων Οικονομικών της Κίνας και της Εταιρείας Φορολογίας της Κίνας.

 

Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Εκπαίδευσης
Καθηγητής Σπυρίδων Καραμάνος, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών

Γραφείο Αντιπρύτανη: +30 24210 74507
Γραμματεία: +30 24210 74538
E-mail: vrec-int@uth.gr

Ο Σπύρος Α. Καραμάνος είναι Καθηγητής Υπολογιστικών Μεθόδων και Πεπερασμένων Στοιχείων των Κατασκευών στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βόλος. Το διάστημα 2023-2026 είναι Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ (1989) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Δομική Μηχανική από το University of Texas at Austin, USA (1993). Από το 2016 έως το 2019 υπηρέτησε επίσης ως Πρόεδρος Δομικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στην Σκωτία. Διδάσκει Δομική Μηχανική και Υπολογιστικές Μεθόδους Πεπερασμένων Στοιχείων και ειδικεύεται στη δομική ανάλυση και συμπεριφορά συστημάτων ενεργειακών υποδομών με έμφαση στη μηχανική αγωγών και την δομική ακεραιότητά τους. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην δομική αστάθεια (λυγισμό) και την κόπωση χαλύβδινων αγωγών και σωληνωτών κατασκευών, χρησιμοποιώντας μοντέλα πεπερασμένων στοιχείων που υποστηρίζονται από πειραματικές δοκιμές. Η έρευνά του έχει υποστηριχθεί από ερευνητικά προγράμματα με τη συμμετοχή βιομηχανικών εταίρων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 90 εργασίες σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, πάνω από 170 εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων και δύο βιβλία.

Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων
Καθηγητής Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοιατρική

Γραφείο Αντιπρύτανη: +30 24210 74512
Γραμματεία: +30 24210 74511
E-mail: vrec-ac-adm@uth.gr

Ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος είναι Καθηγητής στο Τµήµα Πληροφορικής µε Εφαρµογές στη Βιοϊατρική της Σχολής Θετικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας. Ανήκει στο δυναµικό του Ιδρύµατος από το 2010 µε προηγούµενη θητεία ως µέλος ΔΕΠ στο Τµήµα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστηµάτων του Πανεπιστηµίου Αιγαίου (2006-2010). Κατά το παρελθόν πρόσφερε διδακτικές και ερευνητικές υπηρεσίες ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου, το Πανεπιστήµιο Πειραιώς, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από τον Ιούνιο του 2023 υπηρετεί το Ίδρυµα ως Αντιπρύτανης Ακαδηµαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και είναι Μέλος της Συγκλήτου από τον Σεπτέµβριο του 2019.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις Τεχνολογίες και Εφαρµογές του Διαδικτύου, στην Ευφυή Διαχείριση Δεδοµένων, στην Μηχανική Μάθηση, στις Επικοινωνίες Υπολογιστών, Δικτύων και Πολυµέσων, καθώς και σε ειδικότερα θέµατα Μοντελοποίησης και Διαλειτουργικότητας Υπολογιστικών Συστηµάτων. Από το 2004 διδάσκει σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράµµατα Σπουδών σε Πανεπιστήµια της Ελλάδας αναφορικά µε τα ανωτέρω ερευνητικά θέµατα, ενώ αριθµεί πάνω από 90 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και σειρές βιβλίων και πάνω από 100 άρθρα σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Παράλληλα, έχει επιµεληθεί σηµαντικό πλήθος ειδικών τευχών σε διεθνή περιοδικά (special issues) και ειδικές συνεδρίες σε διεθνή συνέδρια (special sessions) στα ανωτέρω αντικείµενα, ενώ έχει συµµετάσχει σε πάνω από 20 ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά/αναπτυξιακά προγράµµατα ως Επιστηµονικός Υπεύθυνος και Μέλος Οµάδων Εργασίας, ως Εκπρόσωπος/Εµπειρογνώµονας της Ελλάδας και της Γενικής Γραµµατείας Ερευνας και Τεχνολογίας, ενώ είναι Εκπρόσωπος του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας στον Οργανισµό Ανοιχτών Τεχνολογιών / ΕΕΛΛΑΚ.

 

Αναπληρωτής Πρύτανης του Central University of Finance and Economics

Καθηγητής Chen Binkait

Ο Καθηγητής Chen Binkai, είναι κάτοχος Ph.D. στα Οικονομικά, Αναπληρωτής Πρύτανης του Central University of Finance and Economics. Επιλεγμένο μέλος του National High-Level Talents Program, μέλος του New Century Baiqianwan Talent Program. Υποψήφιος για το Πρόγραμμα για Άριστα Ταλέντο του Νέου Αιώνα του Υπουργείου Παιδείας, Βραβευμένος με τα «Ταλέντα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πεκίνου με εξαιρετικές συνεισφορές» και του «Beijing εξεχόντων νέων ταλέντων ». Η έρευνά του επικεντρώνεται στα Οικονομικά της Ανάπτυξης και στη Μακροοικονομική. Υπηρετεί επίσης ως Αντιπρόεδρος του China Information Economics Society και του Society of Chinese Commercial History.

professor

 

Διευθυντής Ινστιτούτου Κομφούκιος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Καθηγητής Γεώργιος Πετράκος, Τμήμα Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
Σύντομο Βιογραφικό
Γραφείο: +302421074468
E-mail: petrakos@uth.gr

Ο Γιώργος Πετράκος είναι Οικονομολόγος και Καθηγητής στο Τμήμα Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει διετελέσει Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόεδρος του Τμήματος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επί σειρά ετών, Διευθυντής πολλών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Περιφερειακής Πολιτικής έως και σήμερα.
Υπηρέτησε επίσης ως Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με ευθύνη για βασικές πτυχές της αναπτυξιακής πολιτικής της Ελλάδας, ενώ την ίδια περίοδο διετέλεσε Πρόεδρος του JESSICA και JEREMIE Investment Funds. Επιπλέον, έχει υπηρετήσει ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιστημονικής Ένωσης (ERSA).
Είναι κάτοχος Ph.D. πτυχίο στα Οικονομικά από το Arizona State University (ΗΠΑ) και έχει ισχυρό ιστορικό έρευνας και δημοσίευσης, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 25 βιβλία και επιμελημένους τόμους και περίπου 200 άρθρα σε περιοδικά και βιβλία. Διαθέτει μακρά εμπειρία στη δημιουργία και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά ερευνητικά δίκτυα και στην επιτυχή υλοποίηση μεγάλου αριθμού χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ και άκρως ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων.

 

Διευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Καθηγήτρια Wang Xiaohong, Professor, PhD in Literature

Email: xwang@uth.gr/ wangxh@cufe.edu.cn

Γραφείο: 2421074342

Ο Κωνσταντίνος Αμπουντώλας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Συστημάτων Αυτόματου Ελέγχου στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (ΤΜΜ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και  Διευθυντής  του Εργαστηρίου Αυτόματου Ελέγχου και Αυτόνομων Συστημάτων. Έλαβε το Δίπλωμα του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιχειρησιακή Έρευνα, και το Διδακτορικό Δίπλωμα, όλα από το Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά, Ελλάδα. Πριν ενταχθεί στο ΤΜΜ, εργάστηκε ως Αναπληρωτής Καθηγητής (Senior Lecturer στο Ηνωμένο Βασίλειο) στη Σχολή Μηχανικών James Watt του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης (2013-2019), Ηνωμένο Βασίλειο, όπου διετέλεσε και Αναπληρωτής Διευθυντής στο οικείο ερευνητικό Κέντρο Μεγάλων Δεδομένων (Urban Big Data Centre). Διετέλεσε διακεκριμένος ερευνητής στην Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάνης (EPFL, 2012-2013), Ελβετία, επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϋ, Καλιφόρνια (2011), και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ), Ελλάδα (2010). Ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ισραήλ-Technion, Ισραήλ (2014), στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τσάλμερς, Σουηδία (2016), και στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Σάντα Καταρίνα, Φλοριανόπολη, Βραζιλία (2016; 2019). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αυτόματο έλεγχο και θεωρία βελτιστοποίησης και εφαρμογές σε συστήματα κυκλοφορίας και μεταφορών, δικτύων μεγάλης κλίμακας, και περεταίρω πεδία.

 

Prof Ge Jianxin, Diretor of the Center of International Education

 

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Στέλλα Τσερμεντσέλη, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η Στέλλα Τσερμεντσέλη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο «Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία & Γνωστικές Λειτουργίες» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη νευρο-γνωστικών διεργασιών, ως προς τη δομή, τις λειτουργίες και την ανάπτυξη τους, καθώς και της συμβολής τους στην κοινωνικές και προσαρμοστικές δεξιότητες ατόμων με νευροαναπτυξιακές και λοιπές διαταραχές.  Έχει δουλέψει ως ερευνήτρια στο Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience του King’s College London και έχει διατελέσει Λέκτορας και Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο University of Greenwich. . Έχει, επίσης, διδάξει στο Royal Holloway University of London, στο Open University και στο London South Bank University. Το έργο της έχει δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει πλήθος παρουσιάσεων σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα των οποίων τα αποτελέσματα έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια και έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά σε συνεργασία με συναδέλφους από διάφορες χώρες. Είναι μέλος επιστημονικών εταιριών, κριτής σε πολλά επιστημονικά περιοδικά κι έχει εμπειρία στην εποπτεία διδακτορικών σπουδών.

Ομάδα Έργου

Μαρία Αδαμάκου
Ινστιτούτο Κομφούκιος
Γραφείο: 2421074880
Email: madamakou@uth.gr
            confucius@uth.gr
elGreek
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και ζητά τα προσωπικά σας δεδομένα για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.